Top
Waarom hoopdance? - deel 3 van 4 uit de blogserie over hoopdance | De Hoepeljuf
fade
5012
post-template-default,single,single-post,postid-5012,single-format-standard,mkd-core-1.1.1,woocommerce-no-js,wellspring-ver-1.8,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Waarom hoopdance? – deel 3 van 4 uit de blogserie over hoopdance

De Hoepeljuf / 4-delige blogserie over hoopdance  / Waarom hoopdance? – deel 3 van 4 uit de blogserie over hoopdance
waarom hoopdance

Waarom hoopdance? – deel 3 van 4 uit de blogserie over hoopdance

In de vorige blogs kwam je meer te weten over wat hoopdance is, waar het vandaan komt en wat je allemaal met een hoepel kunt doen. Je leest hier deel 1 en deel 2 terug. Maar wat brengt dat, wanneer je een hoepel kunt laten draaien om verschillende delen van je lichaam? In deze blog krijg je antwoord op de vraag: waarom hoopdance?

Het is gewoon heel erg leuk om te doen!

Misschien een beetje een open deur, maar dit is het eerste dat in me opkomt. Het hoeft niet diepgaand en serieus te zijn, dat is de boodschap van de hoepel. Licht, luchtig en blij plezier. Dat is hoopdance in de eerste plaats. Het voelt als een fijne tegenhanger van het dagelijkse leven, dat voor ons allemaal van tijd tot tijd moeilijk, zwaar en serieus kan zijn, en waarin niet altijd ruimte is voor speels plezier. Waarom hoopdance? Omdat hoopdance uitnodigt tot spelen, ontdekken en plezier maken.

Lees meer: Hoelahoep voordelen: positieve effecten op lichaam en geest

Als je net begint op je hoop journey wil je vooral de eerste basisbewegingen onder de knie krijgen: om je buik hoepelen, van richting veranderen, een aantal mooie trucs. Over het algemeen pakt iedereen het met de juiste instructie vrij vlot op. En lukt het buikhoepelen nog niet zo goed, dan zijn er talloze andere dingen die je kunt leren. Die eerste periode in de hoepel is heel erg leuk, je leert de ene na de andere truc en er lijkt geen einde te zijn aan alle inspiratie die er te vinden is.

Hoopdance geeft positieve focus

Gaandeweg kan de hoelahoep je ook serieuzere lessen leren, maar altijd op een speelse manier. Bijvoorbeeld over leren loslaten, over durven vertrouwen of over uit je hoofd stappen.

Leestip: Mindfulness en hoopdance: een movement meditation

Er bestaan genoeg verhalen van hoopers van over de hele wereld die met behulp van een regelmatige beoefening hun leven hebben kunnen omgooien en fysieke, psychische en emotionele problemen hebben overwonnen. Hoopdance geeft een positieve focus en kan echt een lichtpuntje zijn als je in het donker zit.

Lees ook: Hoepelen en mindfulness

Beweging is vooruitgang

Het kan soms zo moeilijk zijn om jezelf in beweging te zetten, vooral na een lange en drukke dag. Eigenlijk wil je dan niets liever dan op de bank ploffen. Maar hoeveel energie krijg je daar nu eigenlijk van? Zelf merk ik dat uitgeteld op de bank ploffen me dus eigenlijk helemaal geen energie geeft. Sterker nog, in de meeste gevallen voel ik me na afloop nog energielozer. Op zulke momenten is er meestal maar één remedie: bewegen! En dan het liefste op muziek die op dat moment raakt/blij maakt/ontspant/enerveert/vulmaarin. Door je lijf los te dansen schudt je al die stroperige, vermoeide bleh-energie van je af (al zijn er natuurlijk ook situaties te bedenken waarin niets doen juist wél goed is). Na een flinke danssessie in je woonkamer voel je je heerlijk opgelucht, alsof er een frisse wind door je zijn is geblazen.

Hoopdance is verfrissend, opluchtend en het geeft nieuwe energie. Het zit je hele lichaam in beweging en beweging is vooruitgang.

Maar bovenal is hoopdance gewoon superleuk.

Waarom hoopdance?

Hier de fijne kanten van hoopdance op een rij:

 • zelfexpressie
 • geeft energie
 • redenen om je lijf te waarderen
 • uit je hoofd, in je lichaam
 • geestelijke ontspanning
 • full-body workout
 • zelfzorg
 • heling
 • goed humeur
 • fitter lijf
 • meer kracht en flexibiliteit
 • spelen
 • kinderlijke blijheid
 • een vrij gevoel
 • ontdekken
 • verbinding
 • wereldwijde supportive community
 • meer dansen
 • meer lachen
 • nieuwe dingen leren
 • creatieve expressie
 • flow
 • sensualiteit
 • quality time met jezelf

Waarom wil jij beginnen met hoopdance? Welke ervaring heb jij met hoelahoepen? Wat betekent hoepelen voor jou?  Laat een reactie onder dit artikel achter of stuur me een mailtje als je jouw verhaal graag wilt delen.

Maathulp: welke maat hoepel is de goede voor jou?

Tot in de hoepel!

Marina

Post a Comment